Naujas edukacinis leidinys apie Lietuvos dvarus ir pilis!!!

Renavo kapinių koplyčia-mauzoliejus
2020 m. 3 gruodžio d.
Ilgesys…
2021 m. 21 sausio d.

Naujas edukacinis leidinys apie Lietuvos dvarus ir pilis!!!

Nors šie besibaigiantys 2020 metai pažymėti baisios, pasaulį paralyžiuojančios epidemijos, bet ir yra pripildyti netikėtų naujų sprendimų, atradimų, pasitelkiamos nuotolinės technologijos, leidžiančios baigti pradėtus darbus ar pradėti naujus.
Renavo dvaro administracija šiuo pandeminiu laikotarpiu ne tik tęsia pradėtus projektus, bet ir paruošė, gavo finansavimą bei įgyvendino dar keletą naujų projektų. Tarp jų – kultūros paveldo pristatymui bei sklaidai skirtą projektą „Renavo dvaras – vieta, kur prabyla praeities legendos”, finansuotą iš Lietuvos Kultūros Tarybos fondo.
Šio projekto metu atgaivinti, papildyti ir įgrasinti pasakojimai bei legendos apie dvyliką Renavo dvaro sodybos teritorijoje išdėstytų objektų. Tai ir gamtos, ir istoriniai, ir meniniai (akmeninės skulptūros) dvaro reprezentacinio ir kraštovaizdžio parko objektai, apie kuriuos papasakoti galėjo tik dvaro ekskursijų vadovai. Įgyvendinus projektą, savarankiškai besilankantiems dvaro sodybos svečiams, stabtelėjus prie šių objektų, vieno mygtuko paspaudimu lankytojų mobiliuosiuose įrenginiuose prabils audio istorijos, profesionaliai ir linksmai įgarsintos Mažeikių kultūros centro Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro trupės kūrybinės komandos, vadovaujamos šio teatro režisieriaus Martyno Januškos. Istorijas galės išklausyti ne tik mūsų tautiečiai, bet ir svečiai iš užsienio, nes įgarsinama keletu kalbų. Kūrybinių interaktyvių sprendimų kompanijos „GLUK MEDIA” bei MB “Media biuras” kūrybinės komandos padės įgarsintas istorijas perkelti į dvaro tinklapį ir technologiškai įgyvendins jų skambėjimą parke lankytojams. Taip pat paruoštas unikalus parko žemėlapis, kur nupiešti visi minimi objektai.
Projekto idėjos autorė ir vadovė – Renavo dvaro sodybos kultūrinės veiklos vadybininkė Renata Vindašienė. Projekto organizatoriai, dalyviai – Mažeikių r. Renavo dvaro sodyba ir UAB „Gluk Media”. Projekto partneriai – Mažeikių kultūros centro Juozo Vaičkaus Skrajojamojo teatro režisierius Martynas Januška ir aktorių trupė, UAB „Santarvės laikraštis”.
Atslūgus visoms Covido pandemijos iššauktoms grėsmėms sveikatai ir suvaržymams, pakviesime Jus visus į atidarymo šventę!
Foto: Nomedos Vėlavičienės

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status