DĖMESIO!
2019 m. 28 kovo d.
Maloniai visų laukiame!
2019 m. 4 balandžio d.

Kviečiame!

Kanklių ir keltiškos arfos duetas yra unikalus ir pirmasis pasaulyje! Nepaisant skirtingos instrumentų kilmės, koncertinės kanklės ir keltiška arfa yra panašios savo konstrukcija bei grojimo technika. Šiuos muzikos instrumentus apjungė jaunystės draugės, šiandien jau profesionalios ir žinomos atlikėjos, Giedrė Šiaulytė-Ulfig bei Ingrida Spalinskaitė-Kurienė.
Dueto „UNICUM“ repertuare – lietuvių ir keltų tautų melodijos, nacionalinių kompozitorių kūriniai, baroko bei klasicizmo epochų, o taip pat ir šių laikų kompozicijos.

INGRIDA SPALINSKAITĖ – KURIENĖ augo profesionalių muzikantų – kanklininkės ir birbynininko šeimoje. Pati kankliuoti pradėjo būdama septynerių. Klaipėdoje mokėsi J. Kačinsko muzikos mokykloje bei St. Šimkaus konservatorijoje. Vilniuje, Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje, užbaigė bakalauro ir magistro studijas, stažavosi Suomijoje, Helsinkio Muzikos Akademijoje, kantelių klasėje. Atlikėja yra respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. 2010 m. baigė mušamųjų instrumentų atlikėjo bakalauro studijas LMTA, dirbo Kauno valstybiniame muzikiniame teatre ir Kauno miesto simfoniniame orkestre mušamųjų grupėje. Šiuo metu atlikėja dirba Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre mušamųjų grupės atlikėja bei dėsto kanklių muzikos atlikimo meną Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete. I. Spalinskaitė- Kurienė yra dueto „Unicum” bei kolektyvo „Lajos“ narė, taip pat kanklėmis ir perkusija aktyviai koncertuoja su įvairiais muzikiniais projektais Lietuvoje ir užsienyje.

GIEDRĖ ŠIAULYTĖ – ULFIG yra viena iš nedaugelio šių dienų arfininkių, kuri vieno koncerto metu groja dviem skirtingais instrumentais: „<…su koncertine arfa ji gali išgauti briliantinius pasažus ir plačią dinamiką, o su keltiška arfa ji sužavėjo publiką minkštu garsu bei sukėlė gilius jausmus…>“ rašė laikraštyje „Solingen Tageblatt“ po solinio jos koncerto Vokietijoje.
Iš pradžių Giedrė mokėsi groti kanklėmis Mažeikiuose ir Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijoje. Būdama trečiame kurse nusprendė kankles iškeisti į arfą ir netrukus jau studijavo Austrijoje Graco muzikos universitete. Po to stažavosi Nacionalinėje Paryžiaus konservatorijoje. Magistrantūros studijų metu Zalcburgo Universitete „Mozarteum“ laimėjo konkursą Lenkijos nacionalinio radijo simfoniniame orkestre (Katovicai). Darbą suderino su studijomis. 2011 m. ji baigė „Mozarteum“ universitetą su pagyrimu pas garsią Vokietijos arfininkę prof. H. Storck, kurios asistente vėliau dirbo Katovicų muzikos akademijoje. Giedrė Šiaulytė 5 metus tobulinosi Prancūzijoje pas prof. G. Lorenzini. Muzikė šiuo metu gyvena Vokietijoje, kur daug koncertuoja solo, su įvairiais ansambliais bei orkestrais. Taip pat koncertuoja Lenkijoje, Lietuvoje ir Austrijoje.

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status