Neregėtas vėlyvo vakaro renginys „KAI DVARĄ APGAUBIA TAMSA“
2020 m. 16 rugpjūčio d.
Informacija dėl renginio „Kai dvarą apgaubia tamsa”
2020 m. 19 rugpjūčio d.

Kviečiame!

Kviečiame visus 2020 m. rugpjūčio 28 d. į kamerinį muzikinį spektaklį „Sofijos Tyzenhauzaitės jausmų atspindžiai“ !
Pradžia 19:30 val., Renavo dvaro rūmai.
Į išskirtinį vakarą kviečiame atvykti prisilaikant aprangos kodo – pasipuoškite baltai! 🙂
Bilietų kaina 10 EUR, bil. rezervacija tel. 8-615-46031

Plačiau apie muzikinį spektaklį:
Idėjos autorė: V. Kochanskytė
Scenarijus ir režisūra: V. Kochanskytė, K. Siurbytė
Atlikėjai:
Virginija Kochanskytė – aktorė;
Kristina Siurbytė ir Andrius Apšega – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai;
Beata Vingraitė – pianistė.

Šiais metais minime pirmosios Lietuvos rašytojos grafienės Sofijos Tyzenhauzaitės de Šuazel-Gufjė 230 – ąsias gimimo metines. Ką gi mes apie rašytoją, sukūrusią net dvyliką romanų, žinome? Dauguma tik tai, kad jos asmenybės žavesiui neatsispyrė ne tik imperatorius Aleksandras I, bet ir Napoleonas Bonapartas, kuris, po pralaimėjimo traukdamasis su prancūzų armija, yra ištaręs: ,,Ir ką gi aš pajutau malonaus tame žygyje į Rusiją? – tai pažintis su Sofija Tyzenhauzaite.“
Romano ,,Reminiscencijos“ ištraukų ir kompozitorių P. Čaikovskio, P. Bulkachovo, A. Rybkino, F. Leharo, I. Kalmano F. Šopeno muzikos dėlionė (arijos ir duetai) susipynė į vientisą dramaturginį audinį, atspindintį ne tik Sofijos jausmus, bet ir jos gyvenimo kelionę.
Kaip puikiai bebūtų Sofijos Tyzenhauzaitės knygoje ,,Reminiscencijos“ aprašyti jos pačios jausmų atspindžiai, bet tų prisiminimų išgyvenimas nesulyginamai jautriau paliečia žiūrovo širdį. Sofijos Tyzenhauzaitės ir Aleksandro I romantiškos meilės dramatiškus posūkius spektaklyje jautriai išgyvena Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Kristina Siurbytė, Andrius Apšega ir pianistė Beata Vingraitė. O į Sofijos gyvenimo patirčių verpetus panardina aktorės Virginijos Kochanskytės įtaigūs monologai, stebinantys rašytojos gyvenimo kelionės netikėtomis interpretacijomis. Subtiliai išgyvenama jausmų istorija, puošnūs istoriniai ampyro stiliaus kostiumai, geniali muzika, įtaigi aktorių vaidyba žiūrovus į spektaklio vyksmą įtraukia visa esybe.
Spektaklis atgaivina pačias gražiausias dvarų kultūros tradicijas, nukelia į romantiškąją XIX a. epochą, kuomet Lietuvos dvarų salonuose dainavo garsioji Kristina Gerhardi, o grafaitė Sofija Tyzenhauzaitė savo slapčiausius jausmus išliedavo rašomų knygų puslapiuose…

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status