Naujas edukacinis užsiėmimas Renavo dvare „Pasėjau linelį ant pylimo”! 🌱🌱🌱

Kviečiame į nuotaikingą teatralizuotą Mariaus Jampolskio koncertą „Linksmos skolintų dainų istorijos”!
2020 m. 14 rugsėjo d.
Lankytojų dėmesiui!
2020 m. 22 rugsėjo d.

Naujas edukacinis užsiėmimas Renavo dvare „Pasėjau linelį ant pylimo”! 🌱🌱🌱

Nors Lietuvos laukai nebelinguoja nuo mėlynakių linų, tačiau šalto spaudimo linų sėmenų aliejus ypač vertinamas dėl biologiškai vertingų mūsų organizmui medžiagų. Tai ir mūsų tautinio, kulinarinio paveldo produktas, vartojamas nuo seniausių laikų, o šiandien derinamas prie įvairiausių skonių ir patiekalų.
Šalto spaudimo linų sėmenų aliejus nepamainomas mūsų maisto racione, yra priskiriamas prie sveikatai palankių maisto produktų.
Aliejaus savybes, kokybę ir maistinę vertę lemia riebalų rūgščių kiekis, sudėtis ir jų tarpusavio santykis. Linų sėmenų aliejaus aukštą mitybinę ir biologinę vertę užtikrina gyvybiškai svarbios polinesočiosios riebalų rūgštys (omega 3 – linoleno bei omega 6 – linolo), kurių sudėtis ir tarpusavio santykis aliejuje subalansuotas ir ypač gerai organizmo įsisavinamas. Šių riebalų rūgščių žmogaus organizmas negali pats pasigaminti ir būtinai privalo gauti su maistu. Be gyvybiškai svarbių medžiagų linų sėmenų aliejuje randama riebaluose tirpstančių vitaminų A, E, K, D, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų – kalio, magnio, cinko, lecitino, dietinių skaidulų, fermentų, fitoestrogenų (informacija paruošta pagal Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą).
Šalto spaudimo linų sėmenų aliejus vartojams iškart po spaudimo, nes sulig kiekviena diena mažėja jo maistinė vertė.
Renavo dvaro sodyba kviečia prisiminti lietuviškų laukų auksu vadinamą augalą ir patiems pasigaminti patį šviežiausią linų sėmenų aliejų. Kad būtume sveiki ir energingi!
Pasiteirauti dėl užsiėmimo tel. 8-620-37506

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status