Kviečiame Jus į virtualią velykinę Vytauto Kuso darbų parodą!!! 🌞🥚🥚🥚🌞

Su gražia pavasario švente !
2021 m. 4 balandžio d.
Prisijungiame prie Tarptautinės Žemės dienos 🌎🌍🌏
2021 m. 7 balandžio d.

Kviečiame Jus į virtualią velykinę Vytauto Kuso darbų parodą!!! 🌞🥚🥚🥚🌞

Jau vienuolika metų, kai kasmet, prieš šv. Velykas, papildęs savo darbų kolekciją naujais meno kūriniais iš kiaušinių lukštų dailininkas, poetas Vytautas Kusas rengia išskirtines parodas. Renavo dvaro rūmuose taip buvo surengta jo darbų paroda, tačiau šiemet dėl galiojančių karantino salygų ir judėjimo apribojimų, parodą rengiame virtuliai. Kviečiame apsilankyti!
Menininkas VYTAUTAS KUSAS ( g. 1949 m.) gyvena ir kuria Palangoje. Jis yra 13-os Lietuvos rekordų, užregistruotų agentūros Factum, autorius. Per daugiau nei 50 kūrybos metų dailininkas, poetas surengė daugiau nei 300 personalinių parodų, išleido 11 poezijos knygų.
Vytautas Kusas Palangą garsina išskirtiniais, lankytinais objektais: 2009 metais įkūrė vienintelį Baltijos šalyse Šunų muziejų, o 2018 metais — vienintelę Lietuvoje Miniatiūrų mini galeriją.
2019 metais, įvertinus pastarųjų metų veiklą ir reikšmingus darbus, Vytautui Kusui įteiktas atminimo ženklas „Už nuopelnus Žemaitijai“.
2010 metais savo daugiabriaunę kūrybą dailininkas, poetas papildė graviruotų, ažūrinių, įvairių paukščių kiaušinių ekspozicija.
V. Kuso autorinių darbų kolekcijoje meno kūriniais virtę 12-os rūšių paukščių: vištos, anties, žąsies, stručio, balandžio, putpelės, amadino, emu, kalakuto, kovarnio, nandu ir mažosios vištelės kiaušiniai. Pagal dydį — nuo amadino iki stručio.
Kiaušiniai išpjaustyti, išgręžti, iššlifuoti, išskutinėti, išgraviruoti, ištapyti bei kitaip įvairiai dekoruoti.
Kolekcijoje rasite ir ažūru pasipuošusį didžiausiu Lietuvoje pripažintą žąsies kiaušinį, kiaušinius kiaušinių viduje: vištos — žąsies kiaušinio viduje, balandžio — vištos kiaušinio viduje, žąsies kiaušinį, kurio lukšte išgręžta 10 000 skylučių ir daugybę kitokių, originalių darbų.
Iš įvairių paukščių kiaušinių lukštų sukurta ne tik meninių kūrinių kaip interjero puošmenų, bet ir pritaikytų naudoti pagal paskirtį, tokių kaip laikrodis, šviestuvai: sieninis, stalinis, sietynas, aromatinė lempa, dėžutė, taupyklė, taurelė, šaukštelis, vaza, rankinė, papuošalai: kaklo vėrinys, pakabukas, žiedas, auskarai.
Jau vienuolika metų, kai kasmet, prieš šv. Velykas, papildęs savo darbų kolekciją naujais meno kūriniais iš kiaušinių lukštų dailininkas, poetas Vytautas Kusas rengia išskirtines parodas.
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status