🏰Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos narių susirinkimas Kelmės dvare 🏛

Žemaitijos dvarų muzikos festivalio uždarymo vakaras – argentinietiško tango ritmu 🎙🎼
2021 m. 19 rugpjūčio d.
MAŽEIKIŲ PARKŲ TAURĖS pirmasis bėgimo etapas – Renavo dvaro parko takais 🌳🏃‍♀️🏃‍♂️🌲🌳
2021 m. 25 rugpjūčio d.

🏰Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos narių susirinkimas Kelmės dvare 🏛

     
Penktadienį (2021 08 20) Kelmės dvare įvyko Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos (LPDA) visuotinis susirinkimas.
Renavo dvaro sodyba yra narė šios didelės asociacijos, vienijančios apie 67 Lietuvos dvarus ir pilis.
Susirinkimo metu pateikta ir patvirtinta LPDA 2020 m. veiklos ataskaita bei finansinė ataskaita, įvyko LPDA valdybos narių bei LPDA prezidento rinkimai, apsvarstyti kiti aktualūs klausimai, pasidalinta naujomis patirtimis. Renavo dvaro sodyba pasidalijo su kolegomis, dvarų ir pilių savinikais, prižiūrėtojais ir muziejininkais savo vykdomos veiklos ir edukacijų informacija, taip pat lankstinukais ir kita medžiaga apie Mažeikių rajono lankytinas vietas, objektus (už tai ačiū Mažeikių turismo ir verslo informacijos centrui).

Po susirinkimo Kelmės krašto muziejaus direktorė Danutė Žalpienė LPDA nariams pravedė įdomią pažintinę ekskursiją po Kelmės dvaro sodybą, supažindino su jo istorija, muziejaus eksponatais, veiklomis ir projektais. Už malonų priėmimą ir ekskursiją labai dėkojame Kelmės krašto muziejaus direktorei ir visam kolektyvui!
Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos tikslai: rūpintis Lietuvos pilių ir dvarų paveldo, kultūros tradicijų saugojimu bei puoselėjimu, bendradarbiauti su valstybės institucijomis dvarų atstatymo, saugojimo bei pritaikymo klausimais, vykdyti kultūrinį turizmą pilyse ir dvaruose, informuoti visuomenę apie atgimstančių pilių ir dvarų tradicijas, jų tęstinumą.
Kelmės krašto muziejaus foto
Daugiau informacijos apie LDPA:
http://www.dvarai.lt

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status