🎶🎵 ARIEL RAMIREZ IR TANGO ORKESTRAS 🎵🎶 Rugpjūčio 14 d. (šeštadienį) Renavo dvaro rūmų terasoje

🌿🥀 Gražios Žolinės šventės! 🥀🌿
2021 m. 11 rugpjūčio d.
Lituanististinių mokyklų vaikų iš Anglijos, Airijos, Škotijos, Ispanijos, Islandijos bei iš Lietuvos mokyklų turiningas poilsis Renavo dvare
2021 m. 14 rugpjūčio d.

🎶🎵 ARIEL RAMIREZ IR TANGO ORKESTRAS 🎵🎶 Rugpjūčio 14 d. (šeštadienį) Renavo dvaro rūmų terasoje

    Ariel Ramirez tango orkestras jau šeštadienį svaiginančiu ritmu uždarys tarptautinį “Žemaitijos dvarų muzikos festivalį”. Skambės tango karaliaus A. Piazzolla bei kitų žinomų kompozitorių O. Pugliese, F. Canaro, A. Ramirez kūriniai.

Kviečiame!!!

Festivalį organizuoja kompanija “Klasikos degustacija” su partneriu Renavo dvaro sodyba.

                                                              Argentinietis Ariel Ramirez pašaukimą tango muzikai pajuto dar vaikystėje

Bandoneono virtuozas, kompozitorius ir tango mokytojas Ariel Ramirez kilęs iš artistų šeimos, tad nuo mažų dienų gyveno muzikoje ir su muzika. Instrumentu, būdingu tango ritmui išreikšti – bandoneonu groti pradėjo dešimties metų, o vos dvylikos jau dalyvavo pasirodymuose kaip muzikantas ir šokėjas Argentinos folkloro festivaliuose. Jaunojo Arielio talentas buvo įvertintas daugelyje muzikos renginių gimtojoje Argentinoje bei kitose Lotynų Amerikos šalyse.  Būtent gastrolėse menininkas atrado savo pašaukimą ir tango šokiui, sutiko mokytoją, kuris išmokė tradicinio tango, susidedančio iš estetikos ir judesių logikos.

Nuo 2002 m. A. Ramirez pradėjo aktyvią muzikinę karjerą. Per dešimtmetį grojo bei dalyvavo daugybėje projektų savajame žemyne su žymiais Argentinos muzikantais Emilio Morles, Alico Espilosin, Vitillo Abalos, grupėmis Los Carabajal ir Nestor Garnica, vokalistu Marcelo Toledo, baleto trupe, dalyvavo įrašuose. Ištisus vienerius metus paskyrė muzikos ir bandoneono studijoms pas geriausius maestro.

Pagaliau 2010 m. menininkas užaugo savo grupei, kurią pavadino “La clave tango”. Tuo metu koncertų turui jį pakviečia Europa – Lenkijos miestas Vroclavas. Charizmatišką, impozantiškos išvaizdos kūrėją įsimyli Vroclavo publika, kaip ir pats Arielis įsimyli šį jaukų, atvirą, karštų jausmų miestą. Čia sutinka bendraminčių, tango gerbėjų,  įrašo pirmąjį savo albumą “Aires” kartu su ypatingais artistais: vokalistu Joao de Sousa, pianistu Darek Samerdak ir gitariste Dominica Bialostocka. Albumą sudaro tradicinio argentinietiško tango hitų Arielio interpretacijos ir aranžuotės. Šalia reikšmingų tango kūrėjų dainų  kaip Dos Gardenias (I. Carrillo), Libertango (A. Piazzolla) ir Me saqua a lap (C. Castana) naujajame albume atsiranda vietos ir savo kompozicijai „Wroclaw gris (autumn)”.

Lenkijoje muzikantas apsistoja visam dešimtmečiui, išmoksta lenkų kalbą, suburia savąjį tango orkestrą, dalyvauja įsimintinuose renginiuose su orkestrais bei solistais.  Grupę “Ariel Ramirez tango orchestra” sudaro tradiciniai argentinietiško tango orkestro instrumentai: bandoneonas, fortepijonas, smuikas, altas, violončelė ir kontrabosas. Orkestras suformuotas kaip septetas – išbaigta sudėtis tango garsui. Ariel Ramirez subūrė jaunosios kartos talentingus atlikėjus: Carlos Garcia Valverde (smuikas), Marta Lobos (smuikas), Joana Talarek (altas), Sebastian Lobos (fortepijonas), Firat Korkmaz (kontrabosas).

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status