Esame atsakingi – rūpinamės atliekomis tinkamai! 🌱♻

Akimirkos iš nuostabaus koncerto „Tu dieviška, Maria Callas!”🌹🌹🌹
2021 m. 9 rugpjūčio d.
🌿🥀 Gražios Žolinės šventės! 🥀🌿
2021 m. 11 rugpjūčio d.

Esame atsakingi – rūpinamės atliekomis tinkamai! 🌱♻

       Esame atsakingi – rūpinamės atliekomis tinkamai! 🌿🔋🔋🔋⌨️🖱
       Kviečiame jungtis ir jus.
       Atvykę į Renavo dvarą papramogauti, kartu galite prisidėti prie tinkamo atliekų rūšiavimo, gamtos tausojimo ir čia į panaudotoms baterijoms bei smulkiajai elektronikai skirtas talpas išmesti savo turimas minėtas atliekas.

        Kasdieninis atliekų rūšiavimas tampa vis sąmoningesnis ir svarbesnis. Nors informacijos apie rūšiavimą yra daug, atliekų išvežimas kasdienybėje vis dar kelia iššūkių ir nemažai klausimų. Atsakymai į juos dabar paprastai ir lengvai visiems prieinami internetiniame tinklalapyje www.atliekos.lt., kur pateikiama susisteminta atliekų rūšiavimo ir perdavimo atliekų tvarkytojams informacija, kuria gali naudotis gyventojai ir juridiniai asmenys.
        Baterijų ir akumuliatorių atliekose esančios pavojingos medžiagos kelia pavojų aplinkai ir žmonių sveikatai. Patekusios į aplinką (vandenį, gruntą, atmosferą), atliekos gali užteršti ją pavojingomis, toksiškomis medžiagomis (gyvsidabriu, švinu, kadmiu, chromu ir t.t.), didinančiomis kancerogeninį poveikį, kuris gali sukelti vėžinius susirgimus.
        Vartotojams baterijų ir akumuliatorių atliekas būtina rūšiuoti ir atiduoti perdirbimui, t.y. mesti į baterijų ir akumuliatorių atliekų surinkimui skirtas talpas. Tik tokiu būdu bus saugoma aplinka ir tausojami gamtos ištekliai.
        Parengta pagal GIA informaciją, daugiau jos rasite čia:
        http://gia.lt/gamintojams-ir-importuotojams
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status