🎤Operos bosas Tadas Girininkas pirmąkart koncertuos Renavo dvare! Kviečiame kovo 4 d. 18.00 val. į Sinatros repertuaro įkvėptą koncertą!🎤

QR kodu užkoduota projekto „Atverk kodą – pažink Mažeikių krašto kultūros istoriją“ dalis Renavo dvare
2022 m. 2 vasario d.
🎨 Personalinė Kristinos Čivilytės tapybos darbų paroda „AMULETAI” rūmuose nuo 2022 03 01 🎨
2022 m. 24 vasario d.

🎤Operos bosas Tadas Girininkas pirmąkart koncertuos Renavo dvare! Kviečiame kovo 4 d. 18.00 val. į Sinatros repertuaro įkvėptą koncertą!🎤

Operos bosas Tadas Girininkas pirmą kartą koncertuos Renavo dvaro sodyboje! Kviečiame 2022 m. kovo 4 d., penktadienį, 18.00 val. į Sinatros repertuaro įkvėptą koncertą Renavo rūmų salėje.

Būtina išankstinė registracija telefonu 8 615 46031.
🎤🎼

„Auksinis“ bosas Tadas Girininkas švenčia 40-metį ir kartu su kolega iš Italijos Donato Ravini rengia šventinius pasirodymus.

Vienas tituluočiausių Lietuvos operos bosų, ryškus įvairiausių vaidmenų kūrėjas Tadas Girininkas šiais metais švenčia 40 gyvenimo ir 15 metų operos solisto sukaktis, bei kviečia švęsti publiką kartu su juo. Sceną dalinsis su tenoru iš Italijos Donato Ravini. Jausmingoje šventinėje programoje du aukščiausios kategorijos operos artistai klausytojus siūbuos tarp švelnių dramatinių tenoro partijų ir nuotaikingų šmaikščių boso kompozicijų.
Solistams akompanimentą kuria Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė pianistė Olga Eleonora Taškinaitė.
Vakaro vedėja-skaitovė – Vigailė Karpavičiūtė.
🎤🎼
Bilieto kaina – 15 EUR.
Bilietus įsigyti galite čia:
https://tickets.paysera.com/lt/event/auksinis-koncertas-lietuva-italija
arba vietoje prieš renginį (būtina išankstinė registracija).
Vietų skaičius ribotas!
🎤🎼
Koncerto premjera įvyko Nidoje pasitinkant naujus 2022 metus, pasirodymas publikai labai patiko. Gimtadienio koncertai rengiami Klaipėdos koncertų salėje, Renavo dvaro sodyboje, Palangos kurhauze, Paliesiaus dvare, Kauno valstybinėje filharmonijoje.
 
T. Girininkas atliks arijas iš G. F. Handel, G. Rossini, W.A. Mozart, Ch. Gounod operų, R. Quilter ir Frank Sinatros repertuaro dainas.
Profesoriaus V. Prudnikovo mokinys Tadas Girininkas dainuoja Lietuvos ir užsienio teatruose. Naujausias Tado debiutas – Enrico (Anna Bolena) vaidmuo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Su Wurmo (Luisa Miller) vaidmeniu solistas debiutavo Eseno Alto teatre, 2018/19 sezone sukūrė eilę naujų vaidmenų Nürnbergo teatre: Dolochow bei Jacqueau S. Prokofjevo „Karas ir taika”, Oroveso („Norma“), Donas Alfonso („Cosi fan tutte“) ir Bonzo („Madama Butterfly“). Tarp 2019–2021 metų užsiėmimų yra Mefistophelis (Faustas) ir Ramfis (Aida) Sankt Gallene. Greitai besivystančioje karjeroje T. Girininkas dirbo su tokiais dirigentais kaip Jamesas Gaffiganas, J. Malwitzas, Rolfas Beckas, Gianluca Marciano, José Cura, Marcello Mottadelli ir kitais, tokiais scenos režisieriais kaip: Dalia Ibelhauptaitė, Jean-Claude Berutti, J. Schmidt, D. Herzog, Gianni Santucci, Oskaras Koršunovas, Anželika Cholina ir kitais, bendradarbiavo su daugeliu Lietuvos ir užsienio orkestrų. Jis tapo 2013 metų operos solistu Lietuvoje ir du kartus (2014 ir 2021 m.) apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi (aukščiausias teatro apdovanojimas Lietuvoje).
Praėjusią vasarą Tadas leidosi į tikrą avantiūrą, kai per itin trumpą laiką, sujungus tarptautines muzikos profesionalų pajėgas, Neringos gimnazijos sporto salėje gimė F. Händelio barokinė opera „Acis ir Galatėja“. Šis spektaklis tapo vienu ryškiausių renginių 2021-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje Neringoje.
Tado koncerto kolega tenoras iš Italijos Donato Ravini yra gerai pažįstamas Mažeikių rajono ir kitiems Žemaitijos regiono klasikinės muzikos gerbėjams. Tačiau pirmą kartą scenoje sukūrė programą su kolega vyru. Įprastai iš teatrų scenų į koncertų scenas perkeliami tenoro ir soprano meilės duetai, nes tokių yra dauguma. O duetų tarp boso ir tenoro nėra daug. Vis dėlto, lietuvių yra itin mėgstami Liudo Mikalausko ir Egidijaus Bavikino pasirodymai.
Sekdamas didžiųjų Italijos tenorų tradicijų pėdomis D. Ravini pristato operą ir klasikinę muziką Italijoje ir pasaulyje nuo 2002 m. Italų solistas taip pat atliks G. Rossini ir W. A. Mozart arijas bei G. Puccini, F.P.Tosti, M. Grever, Di Lazzaro kūrinius.
🎤🎼
Renginio organizatoriai: „Klasikos degustacija” ir Renavo dvaro sodyba.
Informacija telefonu: 8 615 46031
🎤🎼
Nuoroda į renginį:
Tadas Girininkas, Donato Ravini, Frank Sinatra. Koncertas (Lietuva, Italija) | tickets.paysera.com
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status