🦇🌳 Renavo dvaro sodybos parke – moksleivių gaminti inkilai šikšnosparniams 🌳🦇

🎹🎻 Skambėjo nuostabi Johaneso Bramso muzika Renavo dvare 🎻🎹
2022 m. 20 kovo d.
Tradicinė Žibučių žydėjimo šventė Renavo dvare, 2022 04 23
2022 m. 7 balandžio d.

🦇🌳 Renavo dvaro sodybos parke – moksleivių gaminti inkilai šikšnosparniams 🌳🦇

       Užsimezgusios gražios bendrystės tarp Mažeikių vaikų ir jaunimo daugiafunkcio centro (MVJDC) ir Renavo dvaro sodybos pirmieji akivaizdūs rezultatai jau matomi dvaro parke.

           Žinant, kad Renavo dvaro parkas garsėja Lietuvoje turtinga bioįvairove, o ypač šikšnosparnių rūšių gausa, Mažeikių vaikų ir jaunimo daugiafunkcio centro moksleiviai, vadovaujami būrelio „Pasidaryk pats” vadovo J. Svirušio bei būrelio „Rankdarbių kraitė” vadovės R. Skipskienės, pagamino 12 šikšnosparniams pritaikytų inkilų. Inkilai ne tik mieli ir gražūs. Konsultuojantis su Šikšnosparnių apsaugos Lietuvoje draugija, jie pagaminti pagal realiai išbandytus, tinkamiausius šikšnosparniams modelius.
        Iškelti šių dailių inkilų šikšnosparniams į Renavo dvaro parką atvyko pilnas autobusas energingų moksleivių, lydimų jų vadovų bei MVJDC direktoriaus A. Petkaus, o įkelti, įtvirtinti medžiuose talkino dvaro darbuotojai. Moksleiviams Renavo dvaro sodybos direktorius D. Makavičius papasakojo daug įdomių faktų apie šikšnosparnius, apie jų žiemojimui pritaikytą dvaro sodo rūsį,  o moksleiviai noriai spėliojo, atsakinėjo į užduodamus klausimus, taip praplėsdami savo žinias apie šiuos skraidančius žinduolius.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
       Puikus oras tarsi padėjo sėkmingai iškelti inkilus parke, pasigėrėti gamta, pirmosiomis žibuoklėmis, pabuvimu kartu ir susipažinti iš labai arti su gyvu šikšnosparniu 😊.
       Viešnagės dvare užtvirtinimui – moksleivių apsilankymas rūmuose ir pažintis su istorine interjero ekspozicija.
       Tikimės, kad ši graži išvyka naudinga moksleiviams, bendrystė nenutrūks, o dvaro šikšnosparniai bus dėkingi už jaukų prieglobstį 😊
🦇🦇🦇
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status