🏵🥚 Paroda „Paslaptingas žavesys” laukia Jūsų! V. Kuso ir L. Ubienės darbų kolekcija Renavo rūmuose nuo kovo 4 d. 🥚🏵

🎶 Garsūs muzikos atlikėjai Raimondas Butvila ir Alexander Paley su Johaneso Bramso muzika Renavo dvare, 2022 03 19, 15 val. 🎶
2022 m. 28 vasario d.
👏 Tado Girininko ir Donato Ravini koncertas sužavėjo klausytojus 👏
2022 m. 5 kovo d.

🏵🥚 Paroda „Paslaptingas žavesys” laukia Jūsų! V. Kuso ir L. Ubienės darbų kolekcija Renavo rūmuose nuo kovo 4 d. 🥚🏵

                   Nuo š.m. kovo 4 d. duris Jums atveriame į nepaprastai gražią parodą „Paslaptingas žavesys”.  Tai dviejų autorių trapių ir puošnių darbų – kūrinių iš raižytų paukščių kiaušinių lukštų parodą. Savo darbų rinkinius parodai pateikė gerai žinomas menininkas Vytautas Kusas ir jo kūrybos įkvėpta autorė Lina Ubienė. Pamatykite iš arti šių ypatingo kruopštumo reikalaujančių kūrinių kolekciją Renavo dvare.

📍    Dailininkas, poetas Vytautas Kusas (g. 1949 m.) gyvena ir kuria Palangoje.
* Jo kūrybinėje biografijoje daugiau nei 300 personalinių parodų, išleista 11 poezijos knygų.
* Jis yra 13-os Lietuvos rekordų, užregistruotų agentūros Factum, autorius, lankytinų objektų: Šunų muziejaus ir Miniatiūrų mini galerijos Palangoje įkūrėjas.
* 2010 metais savo daugiabriaunę kūrybą menininkas papildė graviruotų, ažūrinių, įvairių paukščių kiaušinių lukštų ekspozicija.

             V. Kuso autorinių darbų kolekcijoje meno kūriniais virtę 12-os rūšių paukščių: vištos, anties, žąsies, stručio, balandžio, putpelės, amadino, emu, kalakuto, kovarnio, nandu ir mažosios vištelės kiaušiniai. Pagal dydį — nuo amadino iki stručio.
            Kiaušinių lukštai išpjaustyti, išgręžti, iššlifuoti, išskutinėti, išgraviruoti, ištapyti bei kitaip įvairiai dekoruoti ar iš jų sukurti įvairūs daiktai. Kolekcijoje rasite ir ažūru pasipuošusį, didžiausiu Lietuvoje pripažintą, žąsies kiaušinį, kiaušinius kiaušinių viduje: vištos — žąsies kiaušinio viduje, balandžio — vištos kiaušinio viduje, žąsies kiaušinį, kurio lukšte išgręžta 10 000 skylučių ir daugybę kitokių, originalių darbų.
             Iš įvairių paukščių kiaušinių lukštų sukurta ne tik meninių kūrinių kaip interjero puošmenų, bet ir pritaikytų naudoti pagal paskirtį, tokių kaip laikrodis, šviestuvai: sieninis, stalinis, sietynas, aromatinė lempa, dėžutė, taupyklė, taurelė, šaukštelis, vaza, rankinė, papuošalai: kaklo vėrinys, pakabukas, žiedas, auskarai.
             * Jau daugiau nei dešimt metų, kai kasmet, prieš šv. Velykas, papildęs savo darbų kolekciją naujais meno kūriniais iš kiaušinių lukštų, menininkas Vytautas Kusas surengia jų parodas. 2019 metais, įvertinus pastarųjų metų veiklą ir reikšmingus darbus, Vytautui Kusui įteiktas atminimo ženklas „Už nuopelnus Žemaitijai“.
.
📍
📍      Lina Ubienė trumpai pristato savo patirtis, kelią link meno ir parodos atsiradimą:
           Gimiau 1959 m. birželio mėn. Šilalėje. 1977 m. baigiau Šilalės vidurinę mokyklą. Kiek save atsimenu, mane visada traukė įvairūs rankdarbiai, piešimas, konstravimas, tačiau patiko ir tikslieji mokslai, kurie jaunystėje ir nugalėjo. Baigusi mokyklą, įstojau į Vilniaus valstybinį V. Kapsuko universitetą Ekonominės informacijos mechanizuoto apdorojimo organizavimo specialybę. 1982 m. baigusi mokslus pradėjau dirbti ekonomiste. Nors niekada nenorėjau dirbti mokytoja, tačiau taip išėjo, kad 8 metus išdirbau Vilniaus 22-os vidurinės mokyklos informatikos mokytoja. Dabar esu statutinis pareigūnas.
           Mane visada traukė meno kūriniai. Kartu su vyru stengiamės kiek tik įmanoma daugiau aplankyti parodų, meno objektų, parkų, ypač rūmų, nes juose labai daug sukaupta meno kūrinių, paveikslų. Širdies gilumoje visada norėjau pabandyti tapyti, kad tikras menininkas pamokytų, patartų…
Taip ir atsitiko. Viskas prasidėjo nuo labai gražios šimtametės pušies, augančios už mūsų sodybos tvoros, nes norėjau, kad namų prieškambaryje man kas nors ją nutapytų. Taip vieną vasaros popietę susitikome su menininku Vytautu Kusu. Jo dėka į rankas buvo paimtas teptukas, dažai, sukurtas užsiėmimų ciklas Pėžaičių bibliotekoje ir trys plenerai mūsų šeimos šimtametėje sodyboje (buvusioje Pozingių pradinėje mokykloje).
.
.
              Kiaušinių lukštų graviravimas mano gyvenime prasidėjo irgi Vytauto Kuso dėka. Pirkdama graviravimo įrenginį Vytautui, nusipirkau ir sau. Pabandžiau – išėjo ir patiko. Susidūriau su problema gauti tinkamų kiaušinių tvirtesniu lukštu: stručių, žąsų, ančių. Šiuos paukščius mažai kas augina. Bet kai nori, juk viskas yra pasiekiama.
              Ilgais žiemos vakarais, belaukiant šiltų pavasarinių saulės spindulių ir gimė šios paukščių kiaušinių kompozicijos.
.
📍
                 Kviečiame visus pasigėrėti paroda iki š. m. gegužės 4 d. !
📍
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status