Dailininkės Aldonos Butkuvienės personalinė paroda nuo š.m. birželio 10 d.

Kviečiame į parodos „NEPAPRASTO TEATRO NEPAPRASTA ISTORIJA“ pristatymą 2022 m. birželio 10 d. 15.00 val.
2022 m. 3 birželio d.
Dvi naujos įdomios parodos Renavo dvare
2022 m. 13 birželio d.

Dailininkės Aldonos Butkuvienės personalinė paroda nuo š.m. birželio 10 d.

    Renavo dvaro rūmų II a. salėje penktadienį, birželio 10 d. pristatoma nauja paroda – personalinė dailininkės Aldonos Butkuvienės sukurtų knygų skirtukų ir kitų dirbinių iš odos paroda. 

     Parodos svarbiausia dalis – knygų skirtukai, sukurti iš odos ir iš popieriaus, įvairiausių formų, spalvų, įvairiai dekoruoti, atliepiantys skirtingas temas. Ekspoziciją papildo ir kiti įvairios paskirties odos dirbiniai – dėklai, apyrankės, diržai, kaklo papuošalai, paveikslai ir kt. Kūrybingumu, kruopštumu pasižyminti darbų autorė yra ir akyla supančios aplinkos stebėtoja. Todėl jos kūriniuose atsispindi ir etnografinės detalės, ir kalnų trauka, ir kelionių prisiminimai, ir gausūs gyvosios gamtos elementai – įvairūs augalai, paukščiai, žuvys, šikšnosparniai. Kaip visa tai įpinta į odos dirbinius – kviečiame Jus pamatyti!

Paroda veiks nuo 2022 m. birželio 10 d. iki 2022 m. rugpjūčio 10 d. 

Nepražiopsokite! 😉

⚜ ⚜ ⚜ ⚜ ⚜

Keletas parodos autorės Aldonos Butkuvienės žodžių apie save: 

     Šią neįprastą parodą ruošiau su didele meile ir slaptu noru naujai pristatyti labai seną technologijomis ir laiko atžvilgiu taikomojo meno šaką — kūrybą ant odos.
     1975 metais atsisveikinusi su puikiais odos specialistais, dėstytojais Eugenijumi Jovaiša, Jonu Morkūnu, Pranu Valiuškiu — buvau pasiruošusi su oda dirbti savarankiškai. Tuo metu Lietuvoje Kauno Stepo Žuko taikomosios dailės technikumas buvo vienintelė mokslo kalvė, kur galima buvo išklausyti dėstomą meninio odos apipavidalinimo kursą. Laikui savaip pakoregavus veiklos kryptį, su malonumu vėl grįžau prie dirbinių su oda. Šioje parodoje eksponuojami mano sukurti skirtukai knygoms, kaip atskiri maži meno kūriniai, pristatantys gamtos įvairovę nuo augalų, žuvų, paukščių iki etnografinių detalių.
      Siužeto linijoms išgauti dažniausiai naudoju deginimo techniką, o plokštumas dengiu anilininiais dažais. Vietoj aukso naudoju sidabro ar aukso spalvos rašiklius.

⚜    Daugiau paskaitysite ir pamatysite atvykę aplankyti parodos. Kviečiame!

⚜ ⚜ ⚜ ⚜ ⚜

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status