Koncertas 🌹”Moterys ir muzika su Marlene Dietrich”🌹 dvare š.m. liepos 17 d. 18:00 val.

Kviečiame!!! 2022 m. liepos 2 d. 13.00 val. išskirtinis renginys „Lietuviško vakaro įsiūbuoti“
2022 m. 15 birželio d.
I vieta 2022 m. Ateities kaimo kūrėjų apdovanojimuose (AKKA 2022)
2022 m. 28 birželio d.

Koncertas 🌹”Moterys ir muzika su Marlene Dietrich”🌹 dvare š.m. liepos 17 d. 18:00 val.

2022 m. liepos 17 d. 18:00 val. kviečiame į koncertą „Moterys ir muzika su Marlene Dietrich” Renavo dvaro sodybos rūmų salėje.

Tai Žemaitijos dvarų muzikos festivalio renginys, kuriam jaunos latvių kilmės menininkės Magdalēna Geka (smuikas, Prancūzija, Latvija) ir Iveta Calite (fortepijonas, Latvija, Švedija) parengė ypač moterišką koncertą.  Muzikės pristato programą tik iš moterų sukurtų kompozicijų: Claros Schumann, Maijos Einfelde, Lili Boulanger ir kitų, kurios kurdamos dažnai likdavo vyrų šešėlyje, nepripažintos kaip menininkės.

„Kodėl moterys nebemoka reikšti jausmų?“ – liūdi europietišką gyvenseną matančios muzikės. „Jei išmoktų, gal sumažėtų krūties vėžio? Įprastų pasipriešinti primetamam gyvenimo scenarijui ir nemeilei?“ Programoje sudėtos išskirtinės moterų kompozicijos, mažai girdėtos, tačiau giliai išjaustos, slėptos, koncerte prabils moterų širdimis! Iš šios muzikių kompanijos išsiskiria revoliucionierė Marlene Dietrich, ji žavi drąsa paprieštarauti nusistovėjusiam patriarchaliniam gyvenimo modeliui. Jos dainos bus tarsi apkabinimas ir padrąsinimas.

🌹🎶🎵

Organizatoriai kviečia planuotis mielus vasaros vakarus su muzika iš anksto ir įsigyti bilietus su senjoro nuolaida. Nuolaidos laukelyje rašykite SENJORAS. Nuolaida 20 proc.

Bilieto kaina: nuo 12 EUR 

Bilietai čia: Moterys ir muzika su Marlene Dietrich (Prancūzija, Latvija). Festivalis | tickets.paysera.com

Daugiau informacijos ir bilietų rezervacija tel. 8 615 46031

🌹🎶🎵

Smuikininkė Magdalēna Geka dabartinėje savo karjeroje, kuri vystosi daugiausia Paryžiuje, ten, kur ji gyvena ir vis dar mokosi, užsiima įvairiapuse muzikine veikla. Pradėjusi muzikės kelią nuo 16 metų Prancūzijos sostinėje, p. Geka koncertavo daugelyje prestižinių Europos salių: „Wigmore Hall” ir „Southbank Centre” Londone; Luvro auditorijoje Paryžiuje;  festivaliuose Šveicarijoje ir Suomijoje, daugelyje Latvijos miestų salių, Paliesiaus dvare Lietuvoje.

Smuikininkė pasižymėjo ir buvo pastebėta tarptautiniuose konkursuose:  laimėjo „Parkhouse” apdovanojimą Londone, Marschnerio konkursą Vokietijoje. M. Geka jau grojo didžiąją dalį pagrindinių koncertų smuikui su daugeliu orkestrų Latvijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje ir Vokietijoje. Talentinga paryžietė du kartus buvo nominuota Latvijos Didžiajam muzikos apdovanojimui (Lielā Mūzikas balva): pirmą kartą 2014 m. kaip jaunoji metų atlikėja, po puikiai įvertinto jos kaip solistės debiuto su Latvijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, antrą kartą – 2020 m. po Latvijos muzikai skirto rečitalio.

Muzikantė turi Paryžiaus nacionalinės konservatorijos smuiko ir kamerinės muzikos magistro laipsnį, taip pat Karalienės Elžbietos muzikos skyriaus Belgijoje menininko diplomą. .Jos mokytojai yra Ebène ir Artemis kvartetai, taip pat Svetlin Roussev, Wolfgang Marschner ir Philippe Graffin. Šiuo metu ji tęsia smuikininkės karjerą Paryžiuje bei siekia menininko diplomo nacionalinėje sostinės konservatorijoje, čia buvo atrinkta į debiutinį solistų koncertą.

Magdalēna groja Alessandro Gagliano 1734 metų gamybos smuiku, kurį jai dosniai paskolino Anima muzikos fondas, taip pat šiuolaikiniu smuiku, pagamintu Philippe Mahu.

Ivetos Calite muzikantės gyvenimas teka tarp Švedijos, kur ji tobulino fortepijono techniką, Vokietijos ir Latvijos. Iveta turi lietuviško kraujo – jos mama yra lietuvė. P. Calite studijavo Paryžiuje. Iveta yra atsidavusi kamerinei ir solo muzikai, surengė koncertus Šiaurės ir Baltijos šalyse, JAV, Prancūzijoje ir Vokietijoje, įrašė kūrinių su Latvijos radiju.

2021 m. pianistė su kolege smuikininke Magdalena Geka įrašė Maija Einfelde muzikos kompaktinę plokštelę Latvijos nacionalinei įrašų kompanijai SKANI. Kompaktinis diskas sulaukė didelio kritikų pripažinimo tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu.

Marlene Dietrich – žymi vokiečių dainininkė, dainavo kariams, kovojantiems antrajame pasauliniame kare prieš nacius. Laisvos, drąsios ir brandžios moters pavyzdys! Ji buvo sutverta meilei ir scenai, vienoje dainoje pati atvėrė savo silpnybes – „nuolat įsimylėti”. Būtent kūrinį LILI MARLENE ji skyrė kariams, jį atliko tūkstantinei karių miniai Amerikoje, Belgijoje ir kitose kariaujančiose šalyse. Savo švelnumu jis sugraudindavo kareivių širdis, kartu nuramindavo ir suteikdavo jėgų kovoti už laisvę, suteikdavo viltį, kad gyvenimas tęsis!

🌹🎶🎵   

ŽEMAITIJOS DVARŲ MUZIKOS FESTIVALIO antrojo leidimo pagrindinė tema yra Laisvė, suprantama kaip atskiro individo laisvė: minties, žodžio, nuomonės, išraiškos, galimybės naudotis asmeninėmis teisėmis ir kitomis įvairiomis susijusiomis laisvėmis; o taip pat kaip laisvė visų tautų, kurios, kaip rašoma Jungtinių Tautų Chartijoje, įsipareigoja: „Plėtoti draugiškus santykius tarp tautų, grindžiamus pagarba bei lygių teisių ir tautų savarankiško apsisprendimo principu”.

Festivalio rėmėjai: Plungės lagūna, Plungės šaltis, Oginski hotel, Promona, Lietuvos karališkoji bajorų sąjunga. Informaciniai partneriai:  Santarvė, Plungės laikraštis, Telšių žinios.

https://www.facebook.com/klasikosde

https://instagram.com/klasikosde

Bilietus įsigyti galite čia: Moterys ir muzika su Marlene Dietrich (Prancūzija, Latvija). Festivalis | tickets.paysera.com

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status