Spektaklis “Šimtmečio moterys” Renavo dvaro rūmuose š. m. spalio 7 d. 18 val.

Renginys „ Obels žiede – istorijos ir meno krislai“ apjungė parodas, pranešimus ir kūrybinį užsiėmimą
2022 m. 27 rugsėjo d.
Koncertas „AUSTĖJA LUKAITĖ duo: populiarioji klasika, Edith Piaf” Renavo dvaro sodyboje 2022 m. spalio 22 d.
2022 m. 4 spalio d.

Spektaklis “Šimtmečio moterys” Renavo dvaro rūmuose š. m. spalio 7 d. 18 val.

🎭  Kviečiame visus į istorinį spektaklį “Šimtmečio moterys” š. m. spalio 7 d. (penktadienį) 18 val. Renavo dvaro rūmų salėje. 🎭 

Tai spektaklis, pristatantis  XIX a. pab.–XX a. I p. žymiausių Lietuvos moterų istorijas, sukurtas Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui.

Spektaklyje “Šimtmečio moterys” netikėtais rakursais pristatomos tokios legendinės moterys, kaip rašytojos Gabrielė Petkevičaitė-Bitė ir Julija Žymantienė-Žemaitė, seserys politikės Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė bei aktorė Ona Rymaitė. Vaidinimo metu ekrane žiūrovai mato unikalius, archyvinius laikinosios sostinės Kauno kadrus, Premjerą Augustiną Voldemarą, Prezidentą Antaną Smetoną, ministrą Petrą Klimą, pirmąją šalies ponią Sofiją Smetonienę, rašytojas Žemaitę bei Petkevičaitę-Bitę ir kitus. Spektaklyje atskleidžiami mažai kam žinomi faktai apie tai, kaip Jadvyga Tūbelienė iš Lietuvos į Vokietiją batelyje slapta gabeno hercogo Viljamo Von Uracho sutikimą tapti Lietuvos karaliumi, o taip pat ir kitų, unikalių istorinių įvykių bei fragmentų.

Spektaklio kūrėjos ir autorės – Neringa Bulotaitė ir Jurga Kalvaitytė. 

   ℹ️   Informacija ir registracija telefonu 8 615 46031   ℹ️

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status