Fotoparodos „Mano sodas“ atidarymas ir pamoka rišti šiaudų sodą

Paminėtos signataro Stanislovo Narutavičiaus gimimo 160-osios ir mirties 90-osios metinės konferencijoje „Mane įkvepia mano Signataras“ Alsėdžiuose
2022 m. 27 lapkričio d.
🎄✨ Šventinio latvių gitaristo Mārcis Auziņš koncerto dvare atgarsiai ✨
2022 m. 19 gruodžio d.

Fotoparodos „Mano sodas“ atidarymas ir pamoka rišti šiaudų sodą

🌸⚜ Renavo dvaro sodybos projektą „Obels žiede – istorijos ir meno krislai“ baigėme renginiu ir fotoparodos „Mano sodas“ atidarymu.

🌸⚜ Diplomais ir atminimo dovanėlėmis pagerbti fotografijų-nugalėtojų autoriai bei paskatinti jauniausieji dalyviai, siuntę fotografijas konkursui. Išklausėme įdomią iliustruotą paskaitą, šildėmės kvapnia obuolių-žolelių arbata, ragavome Ukrinų bendruomenės pagamintų obuolių sūrių, nuoširdžiai bendravome ir stebėjomės, kiek kruopštumo ir kantrybės reikia dirbant su tokia trapia medžiaga – šiaudais.
🌸⚜ Dėkojame šalčio nepabūgusiems ir į dvarą atvykusiems parodos darbų autoriams, už gilesnį ir platesnį požiūrį į vestuvinių sodų reikšmę bei kilmę prof. Rimantui Balsiui, už edukacinį užsiėmimą mokytis rišti sodą iš šiaudų tautodailininkei Irinai Klemenienei.
🌸
Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba ir Mažeikių rajono savivaldybė.
Renginį fotografavo: I. Prušinskienė, D. Makavičius, N. Vėlavičienė
🌸
   
    
        
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status