Nijolės Jakštaitės-Štrupkienės darbų paroda „Pajūrio pasaulis“ Renavo dvaro rūmuose nuo 2023 01 20

V. Kuso tapybos paroda „Trys akimirkos” Renavo dvaro rūmuose
2023 m. 19 sausio d.
2023 m. vasario 22 d. 18:00 val. ispanų grupės „Trilitrate“ muzikos koncertas-performansas
2023 m. 26 sausio d.

Nijolės Jakštaitės-Štrupkienės darbų paroda „Pajūrio pasaulis“ Renavo dvaro rūmuose nuo 2023 01 20

 🌊🌤   Į Renavo dvaro sodybą palangiškė N. Jakštaitė-Štrupkienė atvežė ir savo kūrybą, ir jūros bangų dvelksmą. Jos darbai nepaprasti – tai iš jūros, saulės ir vėjo nugludintos gamtinės medžiagos išmoningai sukurti objektai, kompozicijos, paveikslai.

🌊🌤    Tad kviečiame nuo 2023 m. sausio 20 d. aplankyti parodą „Pajūrio pasaulis” Renavo dvaro sodybos rūmų II aukšte!

 

🌊🌤     Autorės žodis specialiai parodai ,,Pajūrio pasaulis”:

Kokie nuostabūs ir gaivūs rytai prie jūros. Ramybė, skaidri banga, vaivorykštė virš jų – ir visa tai tik tiems, kurie keliasi su saulute…

O audros…- galingos, ūžiančios, bauginančios. Bangos, vagiančios pakrantės smėlį, bet atiduodančios saujas gintarų ir daugybę įdomiausių medžių šakų šakelių.

O kokia skirtinga pakrantė. Nueini tik keletą kilometrų, o patenki į skirtingus pasaulius. Akmenų – įvairiaspalvių, didelių ir smulkių, tamsių ir šviesių. Smėlio pasaulis – šviesus, pilnas žmonių ir paukščių pėdučių. Vėjui šis pasaulis patinka, jis su juo žaidžia: supusto įvairiausias linijas – rašo mums laiškus.

Gražūs ir nepakartojami saulėlydžiai – tikri debesų filmai su slibinais, paukščiais, laivais…- tik spėk juos ,,gaudyti”. Nepasiruošei, jau nepagausi…ir nieks nepakartos.

Myliu jūrą, mišką, žmones – myliu Gyvenimą.

Mano tapybos kūrinėliai, tai šios vasaros laiškai, kuriais pravėriau girgždančias duris į sielą.

Medis šildo ir prašosi, kad su juo ,,pažaistume”. Negaliu nesukurti ko nors įdomaus, juk didžiąją darbo dalį padarė jūra ir smėlis – nugludino, suteikė formas. Man beliko tik paimti ir sujungti detales.

Akmenėliai turi didžiulę trauką. Tikrai norisi jais grožėtis, juos liesti. O kiek čia reikėtų žinių, kad suprasčiau jų sandarą, suskirstymą, poveikį ir paskirtį…Kas susidomi akmenimis, tai visam gyvenimui.

Mano tikslas pačiai gėrėtis Gyvenimu ir skatinti žmones pastebėti Gamtos dovanas ir džiaugtis nuostabiomis dienomis Žemėje.

Saugokime Gamtą, Žmones, nes tai Dievo kūriniai ir būsime laimingi.

 

                                                                                           –   Nijolė Jakštaitė-Štrupkienė –

🌊🌤

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status