Dalyvauta penktojoje archeologinėje konferencijoje „Atraskime Akmenės istoriją kartu“ (2023 05 06)

Renavo dvaro darbo laikas šventinę Motinos dieną
2023 m. 2 gegužės d.
Labai itališka nuotaika koncerte Renavo dvaro rūmuose (2023 05 06)
2023 m. 9 gegužės d.

Dalyvauta penktojoje archeologinėje konferencijoje „Atraskime Akmenės istoriją kartu“ (2023 05 06)

♾ Šeštadienį (2023 m. gegužės 06 d.) Akmenėje vyko Penktoji archeologinė konferencija „Atraskime Akmenės istoriją kartu“.

♾ Konferenciją įžanginiu žodžiu pradėjo tikrai aktyvios Akmenės bendruomenės pirmininkas Algirdas Bučys.
♾ Archeologas dr. Gediminas Petrauskas pateikė itin įdomius archeologinės ekspedicijos Akmenės rajone rezultatus pranešime „Priešistorės laidojimo paminklų beieškant: archeologiniai tyrimai Vegeriuose 2022 metais”, o archeologas Jurgis Sadauskas (”MB Praeities tyrimų institutas”) pristatė tyrimų apie Vegerių senojo miesto paieškas rezultatus bei apžvalgas.
♾ Kokių įdomių paveldo (ir ne tik) objektų, apipintų legendomis ar senais žmonių pasakojimais, gausu keliaujant palei Dabikinės upę papasakojo ir parodė kraštotyrininkas Egidijus Jaraminas.
♾ O penkerių veiklos metų apžvalgą su gausybe renginių ir visuomenę bei jaunimą įtraukiančius į tokią gan nepopuliarią veiklą, kaip archeologija, projektus pateikė VŠĮ „Akmenės istorijos muziejus“ vadovas Arūnas Ostrauskis. Jo iniciatyva ir surengta ši (jau penktoji) konferencija. Jo pranešime paminėta ir keletas bendrų veiklų, renginių, ilgalaikės archeologinės ekspozicijos kūrimo Renavo dvare momentų.

♾ Džiaugiamės Renavo dvaro sodybos draugyste su VŠĮ „Akmenės istorijos muziejus“ ir jo vadovu Arūnu Ostrauskiu ir tikimės naujų bendrų projektų.

♾ Ačiū organizatoriams, pranešėjams, kolegoms dalyviams už puikų renginį!

 

            
         
Fotografavo ir aprašė Nomeda Vėlavičienė
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status