Operos „DON ŽUANAS“ pristatymas Renavo dvare 2023 m. birželio 2 d. 18:30 val.

Projektas virtualiems barono Antano Rionė dienoraščio rankraščiams įsikurti Renavo dvare
2023 m. 19 gegužės d.
LRT radijo dėmesys Renavo dvaro sodybos parkui ir bioįvairovei
2023 m. 2 birželio d.

Operos „DON ŽUANAS“ pristatymas Renavo dvare 2023 m. birželio 2 d. 18:30 val.

🎭🎶  Kviečiame į spalvingą operos „DON ŽUANAS“ pristatymą 2023 m. birželio 2 d. 18:30 val.! 🎭🎶

            Renginys nemokamas. Telefonas pasiteiravimui 8 615 46 031

🎭🎶   Tai mažųjų spektaklių ciklo SVEIKA, OPERA! LABAS, ŠOKI! dalis.

🎭🎶   Pirmajame ciklo renginyje, Renavo dvaro sodyboje, bus parodyta trumpoji (1 val. trukmės) Volfgango Amadėjaus Mocarto operos „Don Žuanas“ versija. Didžiojo Vienos klasiko „linksmoji drama“ apie liūdnai pasibaigusius moterų suvedžiotojo Don Žuano nuotykius įgavo naują pavidalą Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) scenoje 2019 m. gegužę. Tai buvo pirmasis pastatymas, kuriam iškart buvo sukurta ir trumpoji versija.
🎭🎶   „Pilnametražę“ dviejų veiksmų operą ir jos mažąją versiją režisavo ne vieną muzikinį veikalą Lietuvos ir užsienio scenose pastatęs teatro režisierius, pedagogas Jonas Vaitkus, o W. A. Mozarto muzikos atlikimo subtilybes su atlikėjais tąkart gludino iš Zalcburgo „Mozarteumo“ universiteto atvykęs dirigentas Josefas Wallnigas, tituluojamas Austrijos muzikos ambasadoriumi.
🎭🎶   Šįkart teatralizuotame koncertiniame variante Renavo dvaro sodybos menėje pagrindinius Don Žuano, jo tarno Leporelo, jo suvedžiotų moterų – Donos Anos, Donos Elvyros, Cerlinos, apmulkintų jaunikių Don Otavijaus bei Mazeto ir iš anapusybės už suterštą dukters garbę siekiančio atkeršyti Komandoro vaidmenis atliks KVMT solistai su fortepijono pritarimu. Atlikėjai pasipuoš Sandros Straukaitės sukurtais kostiumais, didžiuliais puošniais perukais, kaukėmis ir intriguojančiais korsetais, kuriuos scenoje dėvi ne vien moterys. O Don Žuanui puikiai pritinka gaidžio uodegą primenantis frakas, ironiškai pabrėžiantis personažo siekius ir jo padėties komiškumą…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🎭🎶   Nuo 2019 m. dauguma naujų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių yra kuriamos dviem versijomis – viso formato ir trukmės, skirta didžiajai teatro scenai, ir sumažinto formato bei sutrumpinta iki maždaug valandos trukmės, skirta edukacinėms veikloms įvairiose teatrui nepritaikytose vietose – mokyklose, kultūros centruose, dvaruose ir pan.
Tuo nuosekliai siekiama plėsti auditoriją, įžiebti smalsumo žiežirbą įvairiose visuomenės grupėse: ne tik tarp prisiekusių operos ir baleto, operetės ir miuziklo ar šiuolaikinio šokio gerbėjų, bet ir tarp rečiau muzikinio teatro spektakliuose besilankančių ar apskritai niekada iki tol nesilankiusių įvairaus amžiaus, išsilavinimo, interesų žmonių.
Todėl sudarytas mažųjų spektaklių ciklas, per pusmetį apkeliausiantis Šiaurės Lietuvos regionus ir pakviesiantis ciklo renginių lankytojus ištarti „Sveika, opera!“ arba „Labas, šoki!“ ir galbūt vėliau išsiruošti į Klaipėdą pamatyti nesutrumpintų spektaklių versijų.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
VAIDMENYS IR ATLIKĖJAI
🎭🎶
Don Žuanas – MINDAUGAS ROJUS
Leporelas – EVERT SOOSTER
Dona Ana – RITA PETRAUSKAITĖ
Dona Elvyra – BEATA IGNATAVIČIŪTĖ
Cerlina – RASA ULTERAVIČIŪTĖ-KAZLAUSKIENĖ
Don Otavijus – AURIMAS RAULINAVIČIUS
Mazetas – MODESTAS NARMONTAS
Komandoras – VILIUS VTRAKYS
Koncertmeisterė LORETA PIASECKIENĖ (fortepijonas)

🎭🎶

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status