Ypatingų svečių diena Renavo dvare

Labai itališka nuotaika koncerte Renavo dvaro rūmuose (2023 05 06)
2023 m. 9 gegužės d.
2023 m. 15 gegužės d.

Ypatingų svečių diena Renavo dvare

2023 05 08

Pirmadienis buvo ypatingų svečių diena Renavo dvare 😊

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, švenčiamą gegužės 7 dieną, paminėti susibūrė Mažeikių rajono spaudos bei radijo atstovai, bibliotekininkai, Mažeikių savivaldybės administracijos atstovai ir buvo maloniai sutikti Renavo dvare. Čia šis gražus būrys ne tik aplankė rūmų ekspozicines sales ir pasiklausė pasakojimų apie dvaro gyvenimą XIX amžiuje, bet ir išbandė Renavo dvaro sodybos organizuojamas edukacijas – kūrė savo asmeninį Metskaitlių, susipažino su dvaro parko gamtos turtais, aplankė Storąją Renavo eglę.
   
Taip pat Renavo dvarą aplankė į Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnaziją atvykę Erasmus+ projekto „Let’s say stop to violence together“ partneriai iš Graikijos, Rumunijos, Turkijos ir Italijos. Juos gražiai sutiko ir draugiškai priėmė Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos mokiniai ir mokytojai, o vėliau pasiūlė pažinti XIX a. -XX a. pradžios Žemaitijos dvaro gyvenimo istorinių momentų. Tad Renavo dvare svečiai ir apžiūrėjo to laikmečio rūmų interjerą, išgirdo pasakojimų apie dvarininkų giminės gyvenimą čia, apie supančią turtingą gamtą ir, žinoma, čia gyvenančius šikšnosparnius, jų įvairovę pasaulyje bei įdomiąsias savybes.

   

Tikimės, kad visi tądien apsilankę svečiai liko patenkinti vizitu ir dar ne kartą atvyks pasisvečiuoti nuolat atsinaujinančiame, dinamiškame dvare.

Renavo dvaro sodybos ir Mažeikių r. Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos foto.

 

Savaitraščio “Didmiestis” pasidalinimas apie minėtos dienos išvyką:

https://www.facebook.com/laikrastis.didmiestis/posts/pfbid02nbZURpotyDeZHKYEM9RCHcbTYxqiHy5qh1TSEG7YjBRcLGM1SoSPPtzXXj4v4iB5l?notif_id=1683608948913729&notif_t=feedback_reaction_generic_tagged&ref=notif

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status