Kviečiame į Klaipėdos universiteto parengtą stendinę parodą „Ekspedicija – Gyvos krosnys“

Renavo rūmuose 2022 m. rugpjūčio 20 d. atidaryta Ukrainos menininkės Alinos Kosenko paveikslų paroda “STOP WAR”
2022 m. 23 rugpjūčio d.
🌥 Renavo dvaro sodyboje vėl smagus vaikų šurmulys – stovykla „Šok į debesį” 🌥
2022 m. 24 rugpjūčio d.

Kviečiame į Klaipėdos universiteto parengtą stendinę parodą „Ekspedicija – Gyvos krosnys“

⚜🔥    Kviečiame apžiūrėti Klaipėdos universiteto parengtos stendinės parodos „Ekspedicija – Gyvos krosnys“ Renavo dvaro sodybos rūmuose. Joje eksponuojami Vakarų Lietuvos gyventojų namuose turimų istorinių krosnių vaizdai. Stendinė paroda skatina domėtis savo namų kultūros paveldu, jį branginti ir perduoti ateities kartoms.

                                       

⚜🔥    O mažiesiems lankytojams paruoštas specialus stalo žaidimas – ridenant kauliuką, galima pradėti pažintį su krosnių kokliais!

⚜🔥    Parodą kviečiame aplankyti iki 2022 m. rugsėjo 17 d.

⚜🔥    Pati projekto iniciatorė, archeologė, koklių tyrinėtoja dr. Raimonda Nabažaitė rugsėjo 17 d. atvyks į Renavo dvarą, į Europos paveldo dienų renginį „Renavo dvaras – ir šiandienai ir rytojui“ skaityti pranešimo „Nepelnytai primirštos: koklinių krosnių pažinimo vertė“.
         Gal ir jūs savo namuose ar atmintyje išlikusiu vaizdu tebesaugote šilumą ir jaukumą skleidžiančią senutę koklinę krosnį ir norite išgirsti jos paslaptį – kviečiame aplankyti parodą, o kiek vėliau ir pranešimą išklausyti bei išgirsti lektorės atsakymus į jus dominančius klausimus.

 

—————————————————-
⚜🔥 2020 m. Klaipėdos universiteto buvo vykdoma ekspedicija „Gyvos krosnys“, kurios tikslas – pakviesti Klaipėdos, Klaipėdos krašto ir Vakarų Lietuvos gyventojus dalintis informacija apie jų namuose vis dar stovinčias XIX–XX a. koklines krosnis. Ekspedicijos metu atsiliepė krosnių turėtojai iš Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Pagėgių, Tauragės, Šilalės, Plungės, Telšių, Mažeikių, Skuodo, net Kėdainių rajonų. Iš viso surinkta per 100 skirtingų vaizdų. Jų pagrindu parengta mobili paroda, kurioje surinkta medžiaga sugrupuota nuo paprastų koklinių viryklių iki istorizmo laikotarpio karūnomis puoštų krosnių.
🔥⚜ Ekspedicijos ir projekto rengėjos:
Projekto iniciatorė archeologė, koklių tyrinėtoja dr. Raimonda Nabažaitė (Klaipėdos universitetas)
Dailės istorikė, istorinių interjerų tyrinėtoja dr. Dalia Klajumienė (Vilniaus dailės akademija)
Parodos kuratorė Eglė Rimkienė (Klaipėdos universitetas)
Projekto koordinatorė Erika Cibulskienė
⚜🔥
—————————————————–
Foto: N. Vėlavičienės
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status