Vasaros palydėtuvių renginys “Baltų kvapų naktyje 2022” šiemet buvo dar turtingesnis

🏛🌲🏰 Atrasti Lietuvos pilis ir dvarus kviečia kelionių projektas „Pažinkime Lietuvos dvarus 2022“ 🏛🌲🏰
2022 m. 16 rugpjūčio d.
Renavo rūmuose 2022 m. rugpjūčio 20 d. atidaryta Ukrainos menininkės Alinos Kosenko paveikslų paroda “STOP WAR”
2022 m. 23 rugpjūčio d.

Vasaros palydėtuvių renginys “Baltų kvapų naktyje 2022” šiemet buvo dar turtingesnis

Šeštadienio vakaras Renavo dvare kiekvieną čia atvykusį džiugino nuostabia muzika ir šokiais, kvepėjo įvairiais uogų, vaisių bei žolelių aromatais ir nepaprastai stebino tokia nuotaikinga, išradingai ir elegantiškai baltai pasipuošusių svečių gausybė.

Tradiciniu tapęs vasaros palydėtuvių renginys “Baltų kvapų naktyje 2022” šiemet buvo dar gausesnis – ir skaisčiai baltų svečių, ir atlikėjų pasirodymų, ir vyndarių pristatytų skonių bei aromatų skaičiumi. 

              

Vakarėjant besirenkantys svečiai pirmiausia buvo kviečiami į Lietuvos vyndarių klubo “Lietuviško vyno namai Žemaitijoje” ir Vyndarių šeimos klubo “RJR” edukacinę valandėlę susipažinti su lietuviškų vynų gamybos patirtimis, vaisių, uogų, gėlių bei žolelių skonių bei aromatų derinimo subtilumais.       

         

Dviejų dalių koncertinę programą gražiai ir elegantiškai istoriniais šokiais bei pokalbiais apie dvariškių gyvenimo momentus, kaip tikros gerai išauklėtos dvaro panelės, pradėjo Telšių Žemaitės dramos teatro šokių studijos mergaitės (vadovė Ina Levickienė).

   

Publikai plojimais išlydėjus dailiai istorinio stiliaus suknelėmis pasipuošusias paneles, sceną savo jausmingumu, ekspresija, ir nuoširdumu užpildė prancūzų duetas – mecosopranas Sarah Laulan ir akordeonistas virtuozas bei tenoras Remy Poulakis. Ši profesionali ir žaisminga artistų pora nepaliko abejingų, klausydami įvairių šalių muzikos ritmų keliavome kartu po Lotynų Amerikos ir Europos šalis. Publika ir plojo į taktą, ir šaukė “Bravo!”. Sarah ir Remy koncertavo įvairiose pasaulio šalyse, o jų pirmasis pasirodymas Lietuvoje ir buvo čia, Renavo dvaro sodyboje. Ištikimiems dvaro klausytojams tokį išskirtinį koncertą, kaip “Žemaitijos dvarų muzikos festivalio” baigiamąjį akcentą, surengė “Klasikos degustacijos” komanda (direktorė, koncertų vedėja Vigailė Karpavičiūtė).

      

Po pertraukėlės vėl publikos dėmesį prikaustė lyg iš baroko laikų į Renavo dvaro sceną įžengusi ištaigingais rūbais bei aksesuarais pasidabinusi grupelė išpudruotų damų ir ponų. Smagus, teatralizuotas, melodingas ir net humoristinis koncertas-spektaklis žavėjo lengva muzikine žaisme, įvairių instrumentinių kūrinių melodijomis iš operų, operečių, miuziklų, kino filmų bei šiuolaikinės pop muzikos. Itin stilingi ir prabangūs kostiumai, galvą puošiantys prancūziškieji „puof” perukai, griežtos etiketo taisyklės – tai tipiškas manieringojo baroko vaizdelis. Šis spektaklis – tai nesibaigiančios meilės peripetijos bei amžinas tėvų ir vaikų nesusikalbėjimas. Tai laikai, kai ore tvyro muzika, kerintis gėlių aromatas, žavi moteriškas koketavimas ir vyriška elegancija. Programą „Barokiniai paveikslėliai“ sukūrė ir atliko solistai Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė-Bučienė, Rokas Laureckis, Raimondas Baranauskas bei koncertmeisterė Rūta Blaškytė.

            

Tikimės, kad niekas nenusivylė šiuo turtingu, skoningu ir aukšto meninio lygio bei techninio išpildymo vakaru dvare ir dar sugrįš čia kitais metais. O mes dėkojame ne tik atlikėjams, organizatoriams, partneriams, bet ir visiems šventės dalyviams, savo baltumu nušvietusiems dvaro slėnį.

Foto autorius: Nomeda Vėlavičienė

   

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status